Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Gabrovska je bulharská švestka, která vznikla křížením odrůd Kjustendilska sliva a Montforská. Patří k nejoblíbenějším. Plod je středně velký až velký. Vůči šarce je tolerantní a její chuť je sladká, při plném vyzrání až velmi sladká, aromatická a šťavnatá. Její pecka je velmi dobře odlučitelná od dužiny. Tyto švestky jsou vhodné k jídlu, k výrobě zavařenin i k výrobě domácí pálenky.
Doba zrání je 6 dnů před odrůdou Domácí velkoplodá. Je částečně samosprašná, proto výsadba jiné odrůdy pomůže zvýšit násadu plodů.
NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.